skip to Main Content
З питань реклами на сайті або співпраці звертайтесь:
Прайс Вакансії

Добірка оригінальних рецептів з кабачків для смачних експериментів

Кабачки – справжня знахідка для кулінара! Цей універсальний овоч, доступний протягом теплого сезону, дозволяє приготувати безліч смачних і корисних страв. Він чудово поєднується з різними інгредієнтами, створюючи як легкі літні закуски, так і ситні основні страви. Пропонуємо вам добірку з 10 яскравих рецептів, які допоможуть розкрити весь потенціал кабачків на вашій кухні.

1. Кабачкова піца на пательні

Швидкий і простий спосіб приготувати смачну піцу без використання духовки.

Інгредієнти:

Кабачки – 250 г

Яйця – 2 шт.

Борошно – 1 ст.л.

Помідори – 2-3 кружальця

Твердий сир – 20 г

Сіль, перець, кріп – за смаком

Приготування: Натріть кабачки на дрібній тертці, відіжміть зайву рідину. Додайте яйця, борошно, сіль, перець і дрібно нарізаний кріп. Ретельно перемішайте. Викладіть отриману масу на розігріту пательню з олією, сформуйте круглий корж. Викладіть зверху кружальця помідорів і посипте натертим сиром. Накрийте кришкою і готуйте на середньому вогні до готовності сиру та основи.

2. Кабачкові човники з індичкою

Ситна та ароматна страва, яка стане чудовим варіантом для обіду чи вечері.

Інгредієнти:

Кабачки – 3 шт.

Фарш з індички – 200 г

Печериці – 50 г

Помідор – 1 шт.

Твердий сир – 50 г

Часник – 2-3 зубчики

Зелень – за смаком

Приготування: Кабачки розріжте вздовж навпіл і видаліть серцевину, щоб вийшли “човники”. Дрібно наріжте печериці, помідор, часник і зелень. Змішайте фарш з індички з нарізаними інгредієнтами, сіллю та перцем. Наповніть човники начинкою, посипте натертим сиром і запікайте в духовці до готовності.

3. Кабачковий крем-суп

Ніжний та вершковий суп, що зігріє в прохолодний день.

Інгредієнти:

Кабачки – 600 г

Картопля – 250 г

Морква – 150 г

Цибуля – 150 г

Часник – 2-3 зубчики

Вершкове масло – для смаження

Сметана – 2-3 ст.л.

Хмелі-сунелі – 1 ч.л.

Грінки – для подачі

Приготування: Наріжте овочі кубиками. Обсмажте цибулю і часник на вершковому маслі. Додайте моркву, картоплю та кабачки, тушкуйте кілька хвилин. Залийте водою або овочевим бульйоном, щоб покрити овочі. Варіть до м’якості. Збийте суп блендером до однорідності, додайте сметану та хмелі-сунелі. Подавайте з грінками.

4. Запіканка з кабачка та сиру

Проста у приготуванні, але дуже смачна та ароматна запіканка.

Інгредієнти:

Кабачки – 2 середніх

Твердий сир – 100 г

Яйця – 2 шт.

Сметана – 3 ст.л.

Часник – 1-2 зубчики

Зелень (кріп, петрушка) – за смаком

Сіль, перець – за смаком

Приготування: Натріть кабачки на крупній тертці, відіжміть зайву рідину. Натріть сир. Змішайте кабачки, сир, яйця, сметану, пропущений через прес часник, дрібно нарізану зелень, сіль та перець. Викладіть масу у форму для запікання і запікайте в розігрітій духовці до золотистої скоринки (приблизно 30-40 хвилин при 180°C).

5. Кабачкові оладки з зеленню

Легкі та пухкі оладки, які ідеально підходять для сніданку або легкої вечері.

Інгредієнти:

Кабачки – 500 г

Яйця – 1-2 шт.

Борошно – 3-4 ст.л.

Зелень (кріп, петрушка, зелена цибуля) – пучок

Сіль, перець – за смаком

Рослинна олія – для смаження

Приготування: Натріть кабачки на дрібній тертці, відіжміть зайву рідину. Додайте яйця, борошно, дрібно нарізану зелень, сіль і перець. Добре перемішайте. Смажте оладки на розігрітій пательні з рослинною олією до золотистої скоринки з обох боків. Подавайте зі сметаною.

6. Рулетики з кабачків з фетою та м’ятою

Елегантна та освіжаюча закуска, яка прикрасить будь-який стіл.

Інгредієнти:

Кабачки – 2 середніх

Фета – 150 г

Свіжа м’ята – пучок

Часник – 1 зубчик

Оливкова олія – 2 ст.л.

Лимонний сік – 1 ст.л.

Сіль, перець – за смаком

Приготування:Наріжте кабачки тонкими смужками вздовж за допомогою овочечистки. Обсмажте смужки на грилі або на сухій пательні до м’якості. Для начинки розімніть фету виделкою, додайте дрібно нарізану м’яту, подрібнений часник, оливкову олію, лимонний сік, сіль та перець. На кожну смужку кабачка викладіть трохи начинки та скрутіть у рулетик. Зафіксуйте зубочистками за потреби.

7. Кабачкові спагеті з песто

Легка та здорова альтернатива традиційним спагеті.

Інгредієнти:

Кабачки – 2-3 шт. (для “спагеті”)

Готовий соус песто – 3-4 ст.л.

Помідори чері – 100 г

Кедровий горіх – 2 ст.л.

Пармезан (для подачі) – за бажанням

Приготування: За допомогою спіралізатора або овочечистки наріжте кабачки у вигляді тонких “спагеті”. Прогрійте кабачкові спагеті на сухій пательні протягом 1-2 хвилин, щоб вони трохи розм’якли, але залишалися хрусткими. Змішайте готові спагеті з соусом песто, додайте розрізані навпіл помідори чері та обсмажені кедрові горіхи. За бажанням посипте тертим пармезаном.

8. Кабачкова ікра домашня

Смачна та ароматна заготівля, яка стане чудовим доповненням до будь-якої страви.

Інгредієнти:

Кабачки – 1 кг

Морква – 300 г

Цибуля – 200 г

Томатна паста – 2 ст.л.

Часник – 3-4 зубчики

Рослинна олія – 3-4 ст.л.

Оцет (9%) – 1 ст.л. (за бажанням)

Сіль, цукор, чорний перець – за смаком

Приготування: Наріжте кабачки, моркву та цибулю кубиками. Обсмажте овочі на рослинній олії до м’якості. Додайте томатну пасту, подрібнений часник, сіль, цукор і перець. Тушкуйте під кришкою до готовності. Перебийте овочеву суміш блендером до однорідності. За бажанням додайте оцет і ще раз прокип’ятіть. Розкладіть у стерилізовані банки.

9. Фаршировані квіти кабачків

Вишукана та оригінальна страва, яка здивує ваших гостей.

Інгредієнти:

Квіти кабачків – 10-12 шт.

Сир рікотта – 150 г

Пармезан (тертий) – 50 г

Свіжий базилік – кілька листочків

Сіль, перець – за смаком

Оливкова олія – для смаження

Приготування: Акуратно промийте квіти кабачків. Для начинки змішайте рікотту, тертий пармезан, дрібно нарізаний базилік, сіль та перець. Обережно наповніть кожну квітку начинкою. Обсмажте фаршировані квіти на розігрітій оливковій олії по 1-2 хвилини з кожного боку або запечіть у духовці до золотистої скоринки.

10. Кабачковий салат з помідорами та моцарелою

Легкий та свіжий салат, ідеальний для літнього столу.

Інгредієнти:

Кабачки – 2 середніх

Помідори (бажано різних кольорів) – 2-3 шт.

Моцарелла (міні-кульки або нарізана) – 150 г

Червона цибуля – 1/2 шт.

Свіжий базилік – пучок

Оливкова олія – 3 ст.л.

Бальзамічний оцет – 1 ст.л.

Сіль, чорний перець – за смаком

Приготування: Наріжте кабачки тонкими кружальцями (можна трохи обсмажити на грилі або на сухій пательні, щоб вони стали м’якшими, але це необов’язково). Наріжте помідори скибочками або четвертинками, червону цибулю тонкими півкільцями. Змішайте кабачки, помідори, моцареллу, червону цибулю та дрібно нарізаний базилік. Заправте оливковою олією, бальзамічним оцтом, сіллю та перцем. Акуратно перемішайте.

Ці рецепти – лише мала частина того, що можна приготувати з кабачків. Експериментуйте, додавайте улюблені інгредієнти та відкривайте для себе нові смаки цього дивовижного овочу.

Читайте також:

Борщ на будь-який смак: добірка оригінальних рецептів

Огірки відрами за тиждень: три супердобрива без хімії, які справді працюють!

Яна ТИХОЛАЗ, “СічНьюз”

Поділитися
5 1 голос
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top