У Вінниці благодійним фестивалем вшанували пам’ять військового кухаря


Вінничанин Тарас Сич – кухар, який у 2014 році добровільно пішов на фронт. Загинув під час мінометного обстрілу терористів біля Дебальцевого. У цей час Тарас готував їжу для наших бійців.

Тарілку для дегустації – за донат
Вже вдесяте у Вінниці вчора пройшов фестиваль польової кухні, присвячений пам’яті Тараса Сича. Його влаштували на площі «Водограй» у Центральному парку імені Миколи Леонтовича. Приурочили до Дня Конституції України та вшанування загиблих Героїв російсько-української війни.
На заході збирали кошти на підтримку ЗСУ. За традицією, відвідувачі брали за донат (200 грн) спеціальну тарілку для дегустації. І з нею могли вільно ласувати фестивальними стравами. Це були не лише традиційні каша з м’ясом і борщ. Але й низка інших страв, в тому числі й вареники та навіть шашлик.

Деякі волонтерські організації продавали власні наїдки (не фестивальні страви). Вони користувалися не меншим попитом. Загалом було підготовлено 35 тематичних локацій.

Медичне обстеження, розваги і концерт
Окрім суто польової кухні, були й інші цікавинки. Представники МНС пропонували оглянути свою амуніцію, а ветерани війни – зброю. Також відвідувачі могли взяти участь у різноманітних майстер-класах, пройти медичне обстеженн і долучитися до інтерактивних розваг. Тим часом на сцені була насичена концертна програма за участі різних творчих колективів Вінниччини.

Отже, благодійний захід об’єднав всіх. На ньому можна було побачити і керівництво міста над Бугом, і військових волонтерів, і громадських активістів, і пересічних вінничан. Всі наразі розуміють, що треба донатити на ЗСУ, адже це – запорука безпеки і збереження країни.
Михайло ШАФІР, «СічНьюз»