skip to Main Content
З питань реклами на сайті або співпраці звертайтесь:
Прайс Вакансії

Чому корисно їсти ківі зі шкіркою

В огірках та помідорах знаходиться більше води, ніж користі. І ці овочі містять мало корисної клітковини. А ось шкірка від ківі – справжній скарб для нашого організму. Більшість з нас звикла їсти ківі, ретельно очищаючи його від шкірки. Однак варто спробувати змінити звичку й ось чому.

1. У шкірці — максимум клітковини

Ківі — один із лідерів за вмістом клітковини. Але майже третина її міститься саме у шкірці. Споживання клітковини покращує травлення, допомагає стабілізувати рівень цукру в крові та знижує рівень холестерину.

2. Антиоксиданти та вітамін C — в ударній дозі

Шкірка містить високу концентрацію антиоксидантів, що зменшують запалення в організмі та підтримують імунітет. А ще — допомагає краще засвоїти вітамін C, якого у ківі більше, ніж у апельсинах.

3. Природний захист від бактерій

Завдяки природним антимікробним властивостям, шкірка ківі може сприяти очищенню ротової порожнини та зменшувати ризик утворення шкідливих бактерій.

4. Просто добре помийте!

Щоб безпечно їсти ківі зі шкіркою, достатньо ретельно промити його щіточкою під теплою водою. Можна також замочити плід у розчині соди на кілька хвилин.

Їсти ківі зі шкіркою — це не лише корисно, а й зручно: менше відходів, більше користі. Якщо ви шукаєте простий спосіб покращити свій раціон — ось він.

Аліна ТАЛАН, «СічНьюз»

Поділитися
5 1 голос
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top